Rólunk

Rólunk

Bemutatkozás

Az ÖKO-TRADE Kft. 1992-ben alapított, magyar tulajdonú vállalkozás. A gazdasági társaságok, vállalkozások környezetvédelmi problémáinak hatékony és szakszerű megoldása, gazdaságilag optimális kezelése cégünk fő tevékenysége, emellett teljeskörű környezetvédelmi, vízgazdálkodási, és víztechnológiai tervezési, és kivitelezési feladatok elvégzése is szakmai profilunkba tartozik.

Társaságunk eleinte főként környezetvédelmi szakértéssel, tanácsadással, tervezéssel foglalkozott, mely során széleskörű ismereteket és elismerést vívott ki magának a szakmai körökben. Országos elismerést a víztisztító technológiák tervezése és kivitelezése hozott. Szakértői tevékenységünk kiterjed valamennyi környezeti elemre, legyen szó akár levegőtisztaság-védelmi, talaj-, és vízvédelmi, zaj-, és rezgésvédelmi, vagy hulladékgazdálkodási kérdéskörről. 

Ezt követően Országunk Európai Unióhoz való csatlakozására való felkészülés jegyében szakmai profilunkat bővítettük, és ezáltal nagy számban végeztük el ipari üzemek, önkormányzatok, mezőgazdasági cégek telephelyein olajtároló tartályok megszüntetését, szennyezett területek kármentesítését. Szintén az Európai Unió előírásainak megfelelően számos ipari, és mezőgazdasági telephelyen hajtottunk végre környezetvédelmi fejlesztéseket, rekonstrukciókat.

A 2004-es évtől kezdődően, és jelenleg is a Nemzeti Akkreditáló Hatóság által akkreditált mintavevő szervezetként is működünk, neves akkreditált laboratóriumokkal együttműködésben. Akkreditált szervezetként környezeti monitoring rendszerek létesítését, és üzemeltetését végezzük, illetve a hatóságok által előírt időszakos ellenőrző mérési, és mintavételezési feladatok elvégzését is vállaljuk. Vállaljuk akkreditált emissziómérések, munkahelyi vizsgálatok, zajmérések teljeskörű elvégzést is, szakmai partnereinkkel együttműködésben.

Szakmai tevékenységünket a környezetvédelem minden szakágában, az ország egész területén végezzük, melynek elősegítéséhez Budapesten, és Pécsen tartunk fenn mérnökirodákat.

Bartos Sándor ügyvezető igazgató