környezetvédelmi termékdíj tanácsadás

KÖRNYEZETVÉDELMI TERMÉKDÍJ TANÁCSADÁS, TERMÉKDÍJ ÜGYINTÉZÉS

A környezetvédelmi termékdíjas szabályozás hazánkban nem új keletű dolog. Első alkalommal az 1995-ben kihirdetett LVI. számú törvény határozta meg a termékdíjjal kapcsolatos kötelezettségeket. A termékdíjas jogszabályi háttér azóta jelentősen átalakult, és évről-évre dinamikusan változik. A legutolsó mérföldkőnek tekinthető a 2011. évben megjelent LXXXV. törvény, mely 2011. szeptemberétől, valamint 2012. január 1-étől változtatta meg a környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos előírásokat, szabályokat. A környezetvédelmi termékdíjas szabályozás bonyolultsága, és folyamatos változása nagy mértékben megnehezíti a cégek ezzel kapcsolatos teendőinek teljesítését, azonban ezek elmaradása jelentős szankciókat vonhat maga után.

Társaságunk ezen okoknál fogva 2012. évtől a környezetvédelmi termékdíjas tanácsadással is bővítette tevékenységi körét, mellyel igyekszünk megkönnyíteni partnereink számára a termékdíjas szabályozásból fakadóan rájuk háruló feladatok teljesítését. A környezetvédelmi termékdíjjal kapcsolatos szolgáltatásunkat teljeskörűen végezzük, mely a termékdíj törvény által előírt valamennyi nyilvántartási, adatszolgáltatási, és díjfizetési, ill. visszaigénylési kötelezettséggel kapcsolatos feladatokat jelenti. Természetesen magának termékdíjnak a megfizetését társaságunk nem tudja átvállalni, de minden egyéb feladat megkönnyítésében, végrehajtásában segédkezünk partnereinknek.


A termékdíjjal kapcsolatos tevékenységünk az alábbi főbb területekre terjed ki:

  • Helyszíni felmérés lefolytatása a korrekt munkavégzés érdekében.
  • Helyszíni szakmai konzultációs lehetőség biztosítása.
  • A helyszíni felmérést és adatfeldolgozást követően a nyilvántartások, ill. a díjszámítás módszerének kidolgozása, az adott cégre szabottan.
  • A környezetvédelmi termékdíjas nyilvántartási, díjfizetési, visszaigénylési feladatok teljesítésének koordinálása.
  • Folyamatos rendelkezésreállás a hatósági egyeztetések kapcsán felmerülő szakmai képviselet érdekében.

Amennyiben az Ön cégének is problémái adódtak a környezetvédelmi termékdíjas kötelezettségek teljesítésében, vagy egyáltalán nem igazodik el a jogszabályi útvesztőben kérjük keresse társaságunkat, hogy segítséget nyújthassunk Önnek is.

Kérjen visszahívást

    Telefon: